Beneficiile masajului și a drenajului limfatic în circulația sangvina

Soluția completă pentru picioare sănătoase

Beneficiile masajului și a drenajului limfatic în circulația sangvina

 Cfm. Wikipedia- Masajul reprezintă un grup de manevre de tip manual sau tehnic prin care se ia contact cu tegumentul pentru a stimula pielea și țesuturile adiacente, cu scopul determinării unor reacții vasculare, biochimice, de stimulare senzitivă și de inducere de reacții de tip reflex în vecinătatea zonei de masaj sau la distantă. Scopul inducerii unor astfel de reacții poate fi igienic, profilactic, terapeutic și/sau recuperator.

 Cuvântul provine din arăbescul massa ce inseamnă:a atinge, a simți sau a manipulă sau din latinescul massa ce inseamnă “masă, masă densă”.

 Manevrele implică acționarea asupra corpului cu presiune – structurată, nestructurată, stationară sau în mișcare – tensiune, mișcare, vibrație, manual sau cu ajutorul unor ajutoare mecanice. Țesuturile vizate pot include mușchi, tendoane, ligamente, piele, articulații, sau alte țesuturi de tip conjunctiv, că de asemenea și vasele limfatice sau organele din sistemul gastrointestinal.

 Dovezi arheologice de masaj au fost găsite în multe civilizații antice, inclusiv China, India, Japonia, Coreea, Egipt, Romă, Grecia și Mesopotamia, primele datând din 2330 înaintea erei noastre.

 Masajul pentru o circulație sangvina mai bună

 Un masaj bun poate stimula fluxul de sânge într-un mod care este similar cu exercițiile fizice.

 În timpul unui masaj, toată mișcarea trebuie indreptată către inimă. Această direcție stimuleaza fluxul de sânge în vene și limfă și în întreg corpul și imbunătăteste circulația generală. Mișcarea folosită ar trebui să fie fermă, dar blandă și se pot folosi diferite tipuri de uleiuri. Unele dintre cele mai eficiente uleiuri sunt cele din nucă de cocos, măsline și migdale.

 Uleiurile esențiale pot fi, de asemenea, folosite pentru a stimula  relaxarea și pentru ameliorarea stresului, despre care se știe că poate crește riscul de boli venoase.

 Terapia cu drenaj limfatic manual

 Terapia manuală de drenaj limfatic poate identifica ganglionii limfatici umflați și elimină deșeurile pentru a imbunătăti circulația.

 Sistemul limfatic funcționează în paralel cu vasele de sânge și, spre deosebire de sistemul circulator, nu are o pompă (că inima) pentru a menține fluidele în mișcare liberă.

 Deoarece sistemele din organism sunt interconectate, un sistem limfatic sănătos este esențial pentru un sistem circulator sănătos. Creșterea fluxului limfatic distribuie celulele imune în organism și ajută la eliminarea toxinelor.

 Terapia manuală de drenaj limfatic poate reduce stresul și tensiunea de la nivelul diferitelor zone ale corpului și poate fi făcută de oricine acasă.

 Folosind miscări blânde în jurul fiecărei zone limfatice, se pot elimină fluidele reziduale și se poate imbunătăti funcția sistemului limfatic.

 

2 răspunsuri

  1. […] Masajul nu este numai de relaxare. El poate fi, de asemenea, bun pentru varice. De fapt, există multe femei care până acum s-au bucurat de aceste beneficii, mai ales în timpul sarcinii sau după aceasta. […]

  2. […] picioarele cu un masaj, utilizând diferite uleiuri pe bază de plante, cum ar fi mușetelul, eucaliptul sau rozmarinul. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.