Bucătărie internațională la noi acasă

Soluția completă pentru picioare sănătoase

Bucătărie internațională la noi acasă

 

Pentru că știm cât de importantă este alimentația în lupta pe care o ducem cu menținerea unui stil de viață sănătos, noi ți-am pregătit o listă cu 3 delicii pe care trebuie neapărat să le încerci acest sezon și îți propunem și localul unde le găsești. Existența noastră se raportează, în mare parte, la senzațiile pe care le trăim, iar cele din zona culinară își fac tot mai simțită prezența în viața noastră. Există atâtea colțuri de lume a căror gastronomie nu a fost încă explorată. Trebuie neapărat să încerci aceste rețete de mâncăruri exotice și autohtone pentru a avea parte de mese mereu surprinzătoare și niciodată plictisitoare! O simfonie de arome și multă savoare chiar în inima capitalei!

3 delicii culinare de încercat în acest sezon

Pentru că este toamnă, prima noastră opțiune este risotto-ul cu fructe de mare. Cremos, corpolent, cu fructe de mare fresh și cu icre tobiko, risotto-ul este un etalon pentru acest tip de preparat. Risotto este, de fapt, orezul italian, cu bob lung, care poate fi „asortat” de minune cu orice alte ingrediente delicioase. În cazul risotto-ului cu fructe de mare, aroma acestora este cea care oferă un gust deosebit preparatului. Vă puteți delecta din acest deliciu la Nuba Cafe.

Al doilea preparat pe care vi-l recomandăm, mai ales că vine sezonul rece, este supa RAMEN, care balansează aromele exotice cu aspectul pe măsură. Restaurantul Atyipic este unul dintre cele mai noi restaurante de fine dining deschise în zona Floreasca a capitalei și prezintă un design eclectic cu o bucătărie atipică și unică. Meniul aparține curentului NIKKEI, un curent ce combină bucătăria asiatică cu cea peruană.

Și dacă tot am menționat un preparat exotic, eu zic să vă mai recomandăm încă unul: Caracatiță “ Alla Pantesca “ , o caracatiță fragedă gătită la foc încet cu cartofi aurii, perfect rumeniți (plus capere, roșii cherry italienești și măsline verzi, semi gătite și cu o aromă autentică). V-am captat atenția? Ei bine, puteți încerca această delicatesă la restaurantul urban-chic Agape, un restaurant italienesc, vintage cu influențe moderne.

Acum tragem linie și vă reamintim importanța alimentației în ceea ce privește îmbunătățirea și menținerea unei circulații sangvine sănătoase. Indiferent de meniul pe care îl alegeți toamna aceasta, nu uitați de Hepathrombinum!

2 răspunsuri

  1. […] este variat, cuprinzând mai multe bucătării, între care italienească, românească, urbană, internațională. În mod similar, variază și în design, toate cele trei săli ale restaurantului abordând […]

  2. […] a fost un an prolific pentru restaurantele din București. În rândurile următoare v-am pregătit o selecție a restaurantelor nou deschise, cu bucătărie […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.