Ce este detoxifierea?

Soluția completă pentru picioare sănătoase

Ce este detoxifierea?

Ți se întâmplă să ajungi acasă lipsit de energie?

Dulciurile și cafeaua pot avea efectul unui boost de energie, însă, pe termen lung, nu constituie un beneficiu adus sănătății. Starea de oboseală și lipsa de energie pot fi rezultatul acumulării excesive de toxine în organism. În acest sens, detoxifierea ți-ar putea fi de folos, întrucât această metodă naturală de terapie stimulează circulația sanguină și energia, crește imunitatea, susține digestia, curăță ficatul și îmbunătățește vizibil aspectul pielii. Însă, înainte de a urma o cură de detoxifiere, este indicată consultarea mai multor specialisti, de la medici la nutriționiști, pentru o cură personalizată.

Detoxifierea este acțiunea metabolică prin care este neutralizat un produs toxic sau este transformat într-un produs cu toxicitate redusă. Detoxifierea are numeroase beneficii, însă obiectul principal îl constituie ușurarea activitatii organelor de eliminare. Prin detox este îndepărtat excesul de deșeuri și sunt accelerate procesele naturale de filtrare și eliminare de toxine ale corpului. Programul de detox stimulează întregul organism să se purifice, ajutând ficatul, rinichii, plămânii și colonul să funcționeze cât mai eficient.

În procesul de detoxifiere a corpului, este necesară reducerea încărcăturii toxice.

În vreme ce unele alimente sunt generatoare de toxine, altele sunt detoxifiante; însă majoritatea alimentelor conţin atât factori benefici cât şi factori dăunători. Toxinele majore pentru corp – alcoolul sau orice sursă de metilxantine – sunt total contraindicate pe perioada curei de detoxifiere. În rândurile următoare poți afla care sunt alimentele ce trebuie consumate sau evitate într-o cură de detoxifiere.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL STADA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.