Centella Asiatica

Soluția completă pentru picioare sănătoase

Centella Asiatica

HEPATHROMBINUM CONȚINE EXTRACT DE CENTELLA ASIATICĂ

Centella asiatica este o plantă perenă cunoscută și sub numele de Gotu Kola, se distinge prin frunzele sale verzi sub formă de evantai care sunt recoltate și utilizate în scopuri medicinale.

Centella Asiatică este utilizată în mod tradițional pe diverse continente, încă din cele mai vechi timpuri, în medicina chineză și în medicina ayurvedică indiană (menționată la 1200 î.e.n.).

 

Afectiuni venoase
Centella Asiatică poate contribui la reducerea inflamației și la îmbunătățirea circulației la persoanele cu afecțiuni venoase precum venele varicoase și insuficiență venoasă, o afecțiune în cadrul căreia este afectat fluxul normal al sângelui prin vene.
Un studiu publicat in 2001, într-un număr al revistei Angiologie, a analizat pacienții cu hipertensiune venoasă care au luat fie placebo, fie Centella Asiatică timp de patru săptămâni. La sfarșitul studiului, grupul de pacienți care a luat Centella Asiatică, a prezentat o reducere semnificativă a edemelor de la nivelul gleznelor, diminuând totodată durerea, crampele si oboseala la nivelul extremitșților membrelor inferioare comparativ cu grupul care a luat placebo. Cercetătorii au remarcat faptul că o doză de 180 mg pe zi a fost mai eficace in reducerea simptomelor asociate cu hipertensiunea venoasă comparativ cu dozele mai mici.

Vindecarea plăgilor
Utilizată tradițional pentru tratarea rănilor superficiale, Centella Asiatică posedă substanțe chimice cunoscute sub numele de triterpenoide care   accelerează procesul de vindecare a rănilor, stimulănd antioxidanții la locul leziunii și crescând necesarul de sânge în zona lezionată.
Un studiu publicat în anul 2006, în Jurnalul International al rănilor extremităților inferioare, a analizat efectele plantei Centella Asiatică pe rănile provocate la model animal. Studiul a constatat ca rănile tratate cu extract din frunze de Centella Asiatică au prezentat o vindecare mult mai rapidă comparativ cu cele care nu au fost supuse tratamentului cu acest extract. Anxietate
Triterpenoidele conținute de Centella Asiatică diminuează stările de anxietate și  determină stimularea funcției mentale
Potrivit unui studiu publicat in anul 2000 in Revista de Psihofarmacologie clinică, pacienții care au primit Centella Asiatică au fost mai puțin speriați la producerea unui nou tip de zgomot, după un interval cuprins între 30 și 60 de minute de la administrarea unei singure doze comparativ cu pacienții care nu au beneficiat de acest preparat.
Deși aceste constatări sugerează faptul că, în cazul oamenilor, Centella Asiatică ar putea avea o activitate anti-anxietate, cercetătorii menționează că eficacitatea terapeutică pentru tratarea simptomelor de anxietate rămâne neclară.

Alte beneficii
Vracii au folosit Centella Asiatică vreme îndelungată pentru a trata o varietate de boli inclusiv lepra, eczemele, psoriazisul, infecțiile respiratorii, ulcerele, răcelile, hepatita, epilepsia, oboseala, febra, astmul, dar și sifilisul.
In medicina chineză, Centella Asiatică este cunoscută, de asemenea, sub numele de „fântâna tinereții” deoarece, se presupune, că mărește longevitatea.
Deși nu s-a realizat deocamdată niciun studiu științific care să dovedească eficacitatea Gotu Kola în tratarea acestor afecțiuni, sunt specialiști care recomandă această plantă pentru tratarea insomniei, sclerodermiei, cancerului, tulburărilor circulatorii, hipertensiunii arteriale, pierderilor de memorie, cicatricilor si celulitei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.