Circulația sanguină

Soluția completă pentru picioare sănătoase

Circulația sanguină

Circulația sanguină merită o atenție deosebită. Suntem „construiți” să stăm în picioare. Inima noastră și sistemul cardiovascular funcționează mai eficient în acest fel. De asemenea, intestinul nostru funcționează mai eficient atunci când suntem în poziție verticală. Este foarte probabil ca persoanele care petrec mult timp în poziție orizontală sau șezut să aibă probleme cu circulația sanguină. Când ești activ fizic, pe de altă parte, nivelul tău general de energie și rezistența se îmbunătățesc, oasele își păstrează puterea, inima funcționează bine.

Cum afectează statul în șezut circulația sanguină și sănătatea?

  • Statul în șezut pe perioade lungi poate duce la atrofierea mușchilor fesieri, care se slăbesc și se pierd. Dacă nu îi folosești, îi pierzi. Acești mușchi sunt importanți pentru mers și pentru a te stabiliza. Slăbirea acestor mușchi atrage fragilitatea fizică.
  • Probleme cu greutatea – Mișcarea mușchilor te ajută să digeri grăsimile și zaharurile pe care le consumi. Dacă petreci mult timp stând, digestia nu este la fel de eficientă, așa că păstrezi acele grăsimi și zaharuri care se transform în grăsime. Chiar dacă faci exerciții fizice, dar petreci o mare parte de timp stând, riști în continuare să ai probleme de sănătate, cum ar fi sindromul metabolic. Ultimele cercetări sugerează că ai nevoie de 60–75 de minute pe zi de activitate cu intensitate moderată pentru a combate pericolele sedentarismului.
  • Durere de spate și șold – La fel ca picioarele și fesierii, șoldurile și spatele nu te vor susține la fel de bine dacă ești sedentar. Statul în șezut face ca mușchii flexori ai șoldului să se scurteze, ceea ce poate duce la probleme cu articulațiile șoldului. De asemenea, șederea îndelungată poate provoca probleme cu spatele, mai ales dacă la aceasta se adaugă o postură incorectă sau un scaun inconfortabil.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL STADA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.