Circulația sangvină în perioada rece

Soluția completă pentru picioare sănătoase

Circulația sangvină în perioada rece

 

Pentru că vremea se află într-un proces accentuat de răcire, ne-am gândit să îți facem cunoscute transformările la nivel arterial, care au loc în organismul tău. Vremea rece este unul dintre factorii care pot accentua simptomele de mâini și picioare reci, și astfel, influențează negativ circulația sângelui. Temperaturile scăzute provoacă vasoconstricție în arterele pielii, mâinilor și picioarelor. Vasele de sânge se pot contracta atât de mult încat fluxul sangvin ajunge să fie minim. De asemenea, acestea își micșorează calibrul, astfel că sângele cald se va distribui preferențial înspre organele vitale.

Simptomele circulației periferice deficitare

Mâinile și picioarele reci sunt implicații simptomatice ale circulației deficitare. De asemenea, în perioada rece, persoanele care suferă de boli arteriale sau venoase au dureri mai mari la nivelul picioarelor și întâmpină dificultăți la mers. Totodată, circulației periferice deficitare îi sunt asociate starea de oboseală, sistemul imunitar mai puțin rezistent, un plus de disconfort, atât fizic, cât și psihic, o valoare scăzuta a tensiunii arteriale și senzația de amorțeală a mâinilor și picioarelor.  Dezvoltarea circulației deficitare a sângelui poate fi atât de natură genetică, cât și pe baza unui stil de viață dezechilibrat, cu factori de risc major precum sedentarismul și fumatul. Însă oricare ar fi cauza, trebuie să conștientizați problema, să o depistați și să acționați în acest sens.

Nu subestimați aceste manifestări. Ignorarea sau acceptarea lor nu trebuie să reprezinte în niciun moment o realitate. Deși pot părea inofensive, sau nu le considerați o condiție medicală ce necesită un consult imediat, amânarea tratării poate duce la îngustarea arterelor, adică nepermiterea vaselor sangvine să transporte suficient sânge către organele vitale, și, în final, la prejudicierea funcțiilor organelor vitale.

Recomandarea noastră este să evitați frigul, iar atunci când acest lucru nu este posibil, îmbrăcămintea pe care o alegeți să fie adecvată timpului friguros și să protejați extremităție, astfel încât să aveți întotdeauna un confort termic al acestora. De asemenea, pentru că vitaminele și mineralele sunt esențiale în îmbunătățirea circulației sangvine, vă sugerăm consumarea cât mai multor fructe și legume, de preferință în stare crudă, și a alimentelor bogate în acizi grași și omega 3, precum peștele și uleiul de krill. Nu în ultimul rând, vă reamintim că puteți preveni circulația deficitară cu ajutorul Hepathrombinum, care sprijină tonusul vascular.

 

2 răspunsuri

  1. […] insuficienței circulatorii periferice sunt răcirea extremităților, atât în anotimpul rece, cât și în cel cald. Răcirea mâinilor și picioarelor este însoțită sau poate avansa în […]

  2. […] întâmpini probleme la nivelul circulației periferice, poate ai stat prea mult jos, fără să faci mișcare. Nu uita de Hepathrombinum capsule. Acesta […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.