COVID-19: Circulație restricționată, dar cum rămâne cu circulația sanguină?

Soluția completă pentru picioare sănătoase

COVID-19: Circulație restricționată, dar cum rămâne cu circulația sanguină?

COVID-19: Cum rămâne cu circulația sanguină? Ai grijă de sănătatea picioarelor tale.

COVID-19: Circulație restricționată, dar cum rămâne cu circulația sanguină? Sistemul nostru circulator este responsabil de transportul oxigenului, nutrienților și sângelui în restul corpului. Circulația slabă se referă la momentul în care acest proces nu funcționează la un nivel optim. Cele mai frecvente efecte ale circulației slabe apar la mâini și picioare. Extremitățile ajung să nu obțină un flux suficient de sânge, ceea ce poate avea o serie de implicații.


Simptomele circulației slabe


Extremitățile, adică mâinile și picioarele, prezintă cele mai vizibile simptome. Acestea includ amorțeală, disconfort muscular sau crampe, dureri palpitante și senzații de furnicături. Leziunile nervoase și problemele de sănătate asociate sunt adesea rezultatul unei circulații precare.


Circulația slabă este rezultatul unei varietăți de condiții și factori:

  • Afecțiuni și boli – Există o serie de boli care duc la o circulație slabă. Boala arterei periferice, ateroscleroza, varicele, diabetul, obezitatea și alte boli cardio-vasculare pot reduce fluxul de sânge. Genetica, stilul de viață și dieta pot avea un impact mare asupra predispoziției la astfel de afecțiuni de sănătate.
  • Sedentarism / stil de viață – Păstrarea corpului în aceeași poziție pentru timp îndelungat poate avea un impact negativ asupra circulației. Pe măsură ce ne mișcăm, mușchii din extremități împing sângele în restul corpului. Așadar, abordează un program zilnic de activitate fizică, cu atât mai mult cu cât în această perioadă stăm acasă și avem tendința să petrecem cea mai mare parte a timpului pe canapea.
  • Vârsta – Pe măsură ce îmbătrânim, devenim mai puțin activi. De asemenea, este probabil să ne confruntăm cu alte probleme de sănătate care pot avea un impact asupra circulației și a mișcării. Așadar, sistemul circulator poate fi afectat și de îmbătrânirea generală.


COVID-19: Circulație restricționată, dar cum rămâne cu circulația sanguină?


Tratamentul și recomandările pentru circulația deficitară depind de cauză. De exemplu, în unele cazuri, este necesar să se abordeze boala cronică ca prioritate, ea constituind cauza circulației deficitare. Ca o orientare generală, ideile de mai jos sunt recomandate pentru a ajuta la îmbunătățirea circulației deficitare.

  • Dieta – Există o varietate de alimente care sunt asociate beneficiilor pentru sănătate pentru circulație. Alimentele bogate în fier sunt utile pentru că constituie o componentă vitală a hemoglobinei. De asemenea, sunt recomandate alimente care pot ajuta la reducerea colesterolului. În general, hrana sănătoasă și evitarea nivelurilor ridicate de alimente grase, grăsimi saturate și zaharuri vor ajuta la prevenirea problemelor de sănătate.

CITEȘTE ARTICOLUL ÎNTREG PE BLOGUL STADA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.