Cum afectează statul pe scaun sănătatea

Soluția completă pentru picioare sănătoase

Cum afectează statul pe scaun sănătatea

Munca la birou și influența sa asupra circulației sângelui

Pat, mașină, birou, canapea – și de la capăt. Acest ciclu reflectă realitatea celor mai mulți oameni, fără a conștientiza gravitatea fenomenului. Statul pe scaun pentru perioade îndelungate influențează circulaţia sângelui, încetinind-o. Problemele cauzate de acumularea fluidelor la nivelul picioarelor variază de la glezne umflate şi varice la formarea cheagurilor de sânge, adică la tromboză venoasă profundă.

Munca la birou presupune petrecerea unui timp prelungit pe scaun și, implicit, încetinește circulația sângelui. Pe lângă locul de muncă ce implică lucrul cu calculatorul, deplasarea cu mașina personală, petrecutul timpului în fața calculatorului chiar și după serviciu sunt realitățile zilnice care implică această postură vicioasă.

În timpul mersului sau statului în picioare, mușchii abdominali te ajută să stai în poziţie verticală. Însă, ei nu mai sunt folosiți atunci când stai pe scaun. Tensiunea mușchilor spatelui și slăbirea celor abdominali denaturează arcul natural al coloanei vertebrale, ceea ce poate duce la hiperlordoză.

 

Metode de prevenire sau ameliorare a problemelor cauzate de acest fenomen:

Poziția corectă – Statul pe scaun pune mai multă presiune pe coloană decât statul în picioare. Pentru a evita posturile incomode când stai la birou, pe scaun, este indicat ca unghiul de ședere între picioare și coloană să fie de 135 de grade, adică ușor aplecat pe spate. Întrucât foarte multe persoane petrec 8 sau chiar mai multe ore la birou, este foarte important să existe o atenție sporită asupra poziției pe scaun.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL STADA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.