DA SI NU pentru vene sanatoase

Soluția completă pentru picioare sănătoase

DA SI NU pentru vene sanatoase

Sănătatea venei poate fi dificil de mentinut – nu este ceva învățat în școli sau o preocupare la care suntem expuși zilnic, cum ar fi obezitatea, colesterolul sau diabetul. Cu toate acestea, venele noastre pot fi afectate de aceste condiții și pot juca un rol important în sănătatea noastră generală și in mentinerea calitatatii vieții. Este important să le tratăm cu dragostea și grija pe care o merită, deoarece aparțin sistemului care ne menține în viață!

DA SI NU

DA la hidratare

Hidratarea este cheia pentru un corp sănătos, dar în special ajută venele care pot fi deja susceptibile la insuficiență. Când corpul este hidratat cu apă, sângele devine mai subțire și, prin urmare, curge mai ușor. Sângele gros este, de obicei, un semn că nu există suficientă apă în organism și expune venele la un risc mai mare pentru a forma cheaguri și apoi insuficiență. Se recomanda să beți cel puțin opt pahare de apă pe zi pentru a vă menține corpul și inima sănătoasa – aceasta va face mai mult decât venele fericite!

NU consumați băuturi zaharoase

Sucurile sau bauturile energizante pot avea un gust minunat, dar nu susțin sanatatea venelor. Creșterea aportului de zahăr duce la o producție crescută de lipoproteine ​​cu densitate scăzută în organism, care pot deveni oxidate și blocate pe pereții vaselor de sânge și pot conduce la acumularea de plăci. Această placă cauzează coagularea și poate duce la afecțiuni venoase și arteriale.

NU ridicați greutăți

În timp ce exercițiile fizice sunt vitale pentru îmbunătățirea sănătății generale, ridicarea de greutăți poate fi dăunătoare sănătății picioarelor și venelor.

DA la plimbari

Mersul pe jos este una dintre cele mai eficiente modalități de a vă menține venele sănătoase. Plimbarea zilnică poate îmbunătăți dramatic sănătatea dumneavoastră generală și poate duce la pierderea în greutate când este cuplată cu o dietă sănătoasă.

NU fumatului

Consumul de tutun are numeroase consecințe negative asupra corpului, în special la nivelul sistemului cardiovascular. Fumatul introduce substanțe chimice în fluxul sanguin care îngroașă sângele, încetinind-ul dramatic, ducand chiar la blocarea venelor. Renunțarea la fumat complet va elimina acest risc și va îmbunătăți funcția nu numai a venelor, ci și a plămânilor și a organelor interne.

DA la o dieta sănătoasă

Nu mai e o noutate, fructele și legumele sunt cele mai bune alimente pe care le puteți da venelor voastre!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.