Dictionar venos

Soluția completă pentru picioare sănătoase

Dictionar venos

Istorie si tratament al bolilor venoase

O venă este un vas prin care se transporta sangelele înapoi spre inimă- iată definiția DEX care prin simplitatea ei ne arată că orice problemă în acest traseu poate avea iz de boală.

În cele din urmă, William Harvey, în anul 1628, a demonstrat o legătură directă între sistemele venoase și arteriale din întregul corp fără a identifica insa conexiunea dintre artere si vene din sistemul capilar. Acestea au fost descoperite ulterior de Marcello Malpighi în 1661.

Cele mai vechi scrieri cunoscute despre sistemul circulator datează din sec. XVI I. Hr. și se găsesc într-un papirus egiptean, în care este recunoscută legătură inimii cu arterele. În secolul VI înaintea erei noastre, un medic din India vine cu mai multe informații despre artere. Valvele inimii sunt descoperite în Grecia, și tot aici un medic grec, distinge venele de artere, dar credea că pulsul era proprietatea arterelor. În secolul al II-lea d.Hr., medicul grec Galen știa că vasele de sânge transporta sânge și a identificat sânge venos (roșu închis) și arterial (mai strălucitor și mai subțire), fiecare cu funcții distincte și separate.

Boală venoasă

Nu e atât de celebra ca și hipertensiunea de exemplu, dar faptul că 1 din 3 persoane suferă de boală venoasă cronică, ne face să ne dorim să înțelegem mai bine această afecțiune.

Cum o identificăm? Cine tratează această boală? Cum se tratează?

Fără tratament, o problemă minoră cu venele poate provocă uneori chiar diferite grade de invaliditate.  Dacă căutati o soluție pentru vene varicoase și alte forme de insuficientă venoasă cronică sau pur și simplu doriți să aflați mai multe despre modul în care functionează venele dumneavoastră, programați o întâlnire cu un specialist cât mai curând.

Tratamentul profilactic, curativ, medicamente, scleroterapie, efectuarea unor exerciții, purtarea de ciorapi compresivi, chirurgie- toate aceste metode pot fi folosite pentru a trata eficient tulburările venoase.

Astăzi, datorită minții minunate precum Harvey și alții, avem la dispoziție multe cunoștințe despre sistemul circulator și multe metode de tratament.

Medicul dumneavoastră vă poate recomanda unele lucruri pe care le puteți face pe cont propriu pentru a va trata și a preveni probleme mai grave. Sau, dacă este suspectat ceva mai grav, medicul dumneavoastră vă poate îndruma către cineva specializat în tratarea venelor. Tratamentul venelor a avut un drum lung în ultimii 10-20 de ani. Procedurile care au fost efectuate odată doar în spitale sunt acum efectuate în ambulatoriu de către o varietate de profesioniști.

Boală venoasă include întreg spectrul suferinței venoase, de la micile dilatații venoase pană la ulcerul venos cronica.

 

4 răspunsuri

  1. chiru titi spune:

    buna .ma chieama titi si llucrez in domeniu paza ce solicita multe ore de stat in picioare cea ce face sa ma dor picioare foarte rau ,deacea vas ruga sami recomandati ceva pentru calmarea durerilor ,,

    • admin spune:

      Buna ziua, va recomandam sa mergeti la un medic pentru a fi consultat. In cazul in care medicul va recomanda sa faceti un tratament cu un tonic venos pentru a scapa de durerile picioarelor, atunci puteti incerca cura cu Hepathrombinum.Multa sanatate, Echipa Stada

  2. […] sunt pilulele contraceptive legate de venele varicoase? Varicele apar mai des în timpul sarcinii și menstruației, ambele afectând nivelurile de estrogen și […]

  3. […] venele care apar de obicei în picioare și pot provoca dureri, umflături sau erupții cutanate. Varicele și venele spider sunt tratabile, dar până la tratament să facem un exercițiu de imaginație, apoi unul de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.