Extractul de castană- beneficii și precauții

Soluția completă pentru picioare sănătoase

Extractul de castană- beneficii și precauții

Beneficii

 Beneficiile acestei plante sunt studiate încă de la descoperire. Extractul de castane este unul din cele mai studiate remedii pentru ameliorarea simptomatologiei insuficientei venoase. Dar pe lângă asta, există și alte beneficii pentru afecțiuni că:

 Varice și alte afecțiuni circulatorii (insuficientă venoasă cronică). Utilizarea extractului de semințe de castane poate reduce unele simptome date de o circulație sangvină proastă, cum ar fi vene varicoase, durere, oboseală, umflarea picioarelor, mancărime și retenție de apă.

 Hemoroizi. Diaree. Febră. Tușe. Prostată mărită. Eczemă. Dureri mestruale. Artrită. Cancer: S-a descoperit că escina, substanță care se regăsește în extract, are efecte antitumorale.

 Precauții speciale

 Administrarea la gravide și în timpul alăptării nu a fost documentată. Se recomandă evitarea administrării la aceste categorii de persoane.

 Diabet: extractul de castan ar putea scădea nivelul de zahăr din sânge. Dacă aveți diabet zaharat, verificați cu atenție glicemia.

 Semințele pot provocă iritații ale tractului gastro-intestinal. Nu utilizați dacă aveți tulburări intestinale sau de stomac.

 Boală hepatică: Există un raport al leziunilor hepatice asociate cu utilizarea extractului de castanet.

 Alergii: Persoanele care sunt alergice la latex ar putea fi, de asemenea, alergice la această plantă.

 Boală de rinichi: Există îngrijorarea că extractul de castan ar putea agrava boală renală. Nu utilizați dacă aveți probleme cu rinichii.

 Medicamentele anticoagulante interactionează cu extractul de castan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.