Muncă la birou? Muncă din picioare?

Soluția completă pentru picioare sănătoase

Muncă la birou? Muncă din picioare?

 

Statul pe scaun sau în picioare dăunează sănătății tale atunci când este de lungă durată. Munca la birou presupune petrecerea unui timp prelungit pe scaun, accelerând procesul de îmbătrânire, creșterea riscului de cancer, diabet și boli de inimă. Statul pe scaun pentru perioade lungi de timp încetinește circulația sângelui, lucru care face ca fluidele să se acumuleze la nivelul picioarelor. Problemele cauzate de acest fenomen variază de la glezne umflate și varice la formarea cheagurilor de sânge, ducând până la tromboză venoasă profundă.  Când job-ul presupune petrecerea multor ore în picioare, sângele coboară și, din cauza gravitației, corpul este nevoit să lucreze mai mult pentru a pompa sângele înapoi către inimă.

Cum să îți menții sănătatea în aceste condiții?

Fă o pauză de la sedentarismul biroului la fiecare 30 de minute. Atunci când stai pe scaun, mușchii abdominali nu mai sunt folosiţi. Muşchii tensionaţi ai spatelui şi cu cei abdominali slabi formează o alianţă care poate forţa arcul natural al coloanei vertebrale, ducând la hiperlordoză şi lordoză. De aici pot aparea asa numitele dureri de spate, dorsalgia sau lombosciatica.

Înlocuiește mijlocul de transport în comun sau mașina personală cu bicicleta! Chiar dacă ești reticent la început, gândește-te la numeroasele beneficii ale mersului pe bicicletă. Mersul pe bicicletă nu mai este văzut doar ca o modalitate plăcută de petrecere a timpului liber, ci si ca o activitate sănătoasă, care ajută la menținerea în formă. Mersul pe bicicletă este ideal pentru starea generală de sănătate a organismului, pentru că îmbunătățește sănătatea mintală, întărește sistemul imunitar, ține la distanță bolile de inimă și scade nivelul colesterolului din sânge. În plus, tonifiază musculatura corpului, punând accent pe gambă și pe coapse, dar lucrează și abdomenul.

Totodată, nu uita de Hepathrombinum capsule. Ajută la restabilirea și menținerea tonusului vaselor de sânge, redându-le funcționalitatea și elasticitatea. Este util persoanelor care resimt neplăceri determinate de funcționarea defectuoasă a sistemului venos, ca de exemplu, disconfort la nivelul picioarelor. Este sigur pentru utilizare îndelungată, de aceea este recomandat ca adjuvant în menținerea sănătății și a unui sistem venos sănătos.

Tu cum îți menții sănătatea la birou?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.