Pilula contraceptivă și venele varicoase

Solutia completa pentru picioare sanatoase

Pilula contraceptivă și venele varicoase

Legatura dintre venele varicoase si pilulele contraceptive

Toți le știm – vene urâte purpurii care se văd prin piele, în special pe picioare. Varicele sunt cel mai frecvent văzute pe măsură ce imbătranim și sunt și mai frecvențe la femei, dar uneori afectează chiar și tineri barbati. Varicele pot începe sub formă de linii subțiri, adesea denumite vene păianjen, dar pot fi și mai mari și, dacă devin prea severe, pot indică probleme grave de circulație.

Cum sunt pilulele contraceptive legate de venele varicoase? Varicele apar mai des în timpul sarcinii și menstruației, ambele afectând nivelurile de estrogen și progesteron din organism. Deoarece “pilula” manipulează nivelurile hormonale pentru a preveni sarcina, aceste modificări ale hormonilor pot duce, de asemenea, la dezvoltarea de vene varicoase.

 Pot anticoncepționalele să cauzeze boală venoasă?

 În timp ce pilula contraceptivă nu provoacă vene varicoase în mod direct, aceasta, precum și alte medicamente care afectează nivelurile de estrogen și progesteron pot crește riscul de a dezvolta vene varicoase. Pubertatea, sarcina și menopauza pot contribui, de asemenea, la factorii de risc pentru varice.

 O afecțiune rară și gravă numită tromboembolism venos este inclusă printre riscurile utilizării pilulelor contraceptive. Tromboembolismul venos produce formarea de cheaguri de sânge în vene. Un simptom al acestei afecțiuni este vena varicoasă, așadar dacă utilizați anticonceptioale orale și suferiți de vene varicoase, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră.

 Alți factori de risc pentru venele varicoase sunt imbătranirea, obezitatea, ortostatismul, istoricul medical, sedentarismul. La origini, venele varicoase sunt un simptom al unei circulații sangvine ineficiențe.

 Tratamentul pentru venele varicoase din pilule naturale

 Dacă venele varicoase devin severe sau sunt sensibile la atingere, ar trebui să consultați un specialist pentru a vă asigura că nu sunt rezultatul unor afecțiuni mai grave. Dacă medicul dumneavoastră stabilește că nu există cauze grave, există și alte lucruri pe care le puteți face pentru a reduce sau preveni apariția lor.

 Printre aceste remedii se numără și tratamentele naturale, din plante și sunt eficiente în menținerea sănătătii sistemului venos.

Un exemplu care si-a dovedit eficacitatea este Hepathrombinum. 30 de capsule vegetale gastro-rezistente pentru o circulație sangvina sănătoasă! Hepathrombinum susține funcționarea normală a vaselor de sânge, restabilește și menține tonusul vascular, redă funcționalitatea și elasticitatea venelor!

  .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.